офіційний веб-сайт           
 
ДЕРЖАВНЕ ПІДПРИЄМСТВО
Львівський науково-виробничий центр
стандартизації, метрології та сертифікації
21 | 10 | 2017
Фахівці ДП «Львівстандартметрологія» перевірили якість рибних та м’ясних консервів PDF Друкувати
Написав прес-служба   
П'ятниця, 11 березня 2016 10:46
10 березня відбувся прямий ефір програми «Вечір у Львові» на телеканалі ТРК «Львів» щодо питань якості та безпеки рибних та м’ясних консервів.

У студію до слова були запрошені: Леся Набокова - начальник відділу та начальник лабораторії випробувань харчової продукції, сировини та виробів легкої промисловості ДП «Львівстандартметрологія» Володимир Васюта. 

Під час програми телеглядачі мали нагоду почути поради від фахівців щодо основних вимог та критеріїв при виборі консервів у торгівельних мережах; які випробування рибних, м’ясних консервів здійснювали у лабораторії; які показники в нормі, а які перевищують допустимі норми згідно з нормативними документами; яким повинен бути вміст якісної консерви; правила маркування та зміст етикетки тощо.

Також, телеглядачам представили телесюжет, відзнятий безпосередньо у випробувальній лабораторії ДП «Львівстандартметрологія», де фахівці продемонстрували як саме здійснюють необхідні випробування, на прикладі придбаних рибних, м’ясних та м’ясо-рослинних консервів: сардини атлантичної обсмаженої в томатному соусі (двох різних виробників); сардини атлантичної бланшованої в олії; свинини тушкованої (двох різних виробників); каші гречаної зі свининою.

За результатами випробувань було надано коментарі фахівця лабораторії та складено протоколи випробувань.

Крім цього, у відділі оцінки відповідності здійснили споживчу експертизу всіх макетів етикеток консервів, які випробовувалися у лабораторії ДП «Львівстандартметрологія». Метою такої споживчої експертизи був аналіз наданих взірців маркувальної етикетки щодо відповідності нормативно-правовим актам і нормативним документам, що встановлюють вимоги до маркування харчових продуктів.

За результатами споживчої експертизи затверджено експертні висновки:
- "Сардина атлантична бланшована в олії";
- "Сардина атлантична обсмажена в томатному соусі";
- "Сардина атлантична обсмажена в томатному соусі";
- "Свинина тушкована";
- "Свинина тушкована";
- "Каша гречана зі свининою".

 
Останні новини
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Перекладач
Пошук
Хто на сайті
На даний момент 94 гостей на сайті
Статистика
Користувачі : 148
Зміст : 1254
Посилання : 23
Переглянути хіти змісту : 1557842
Міністерство економічного розвитку і торгівлі України Департамент тхнічного регулювання