офіційний веб-сайт           
 
ДЕРЖАВНЕ ПІДПРИЄМСТВО
Львівський науково-виробничий центр
стандартизації, метрології та сертифікації
18 | 06 | 2018
ВІДБУВСЯ СЕМІНАР З ПИТАНЬ СИСТЕМИ УПРАВЛІННЯ БЕЗПЕЧНІСТЮ ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ (НАССР) Друкувати
Написав прес-служба   
Вівторок, 28 листопада 2017 15:34
Сьогодні, 28 листопада, відбувся семінар на тему: «Система управління безпечністю харчової продукції - вимога часу. Перспективи впровадження системи HACCP на підприємствах харчової та переробної галузі. Вимоги законодавства, стандартів, клієнтів».

У семінарі взяли участь: фахівці ДП «Львівстандартметрологія», представники 13 підприємств-виробників харчової промисловості Львівщини: ТзОВ «Агросмак», ТзОВ «Довір’я», ПП «Гал-Євро-Контракт», ТзОВ «Львівагропродукт», Дрогобицька філія ТзОВ «Зернопереробна компанія «ЮМАС», ТзОВ «Молокозавод «Самбірський», ТОВ «Олія Волині», ТзОВ «Хінкель-Когут», ТзОВ СП «Росан Пак», ПП «Крапфен», ТзОВ СПГ «Тетра», ТОВ «Технокап УА», ТзОВ «Агроторг».
Розпочав семінар В’ячеслав Пузир – заступник генерального директора начальник центру оцінки відповідності ДП «Львівстандартметрологія», наголосивши на важливості впровадження системи НАССР на підприємствах харчової промисловості.

З доповіддю «Сертифікат на систему управління безпечністю харчових продуктів – показник конкурентоспроможності підприємства та вимога часу. Переваги та проблеми впровадження міжнародного стандарту ІSO 22000» виступила начальник відділу сертифікації систем управління ДП «Львівстандартметрологія» Олександра Федак.
«Система НАССР є системою управління, в якій безпечність харчових продуктів розглядається через оцінювання і контролювання біологічних, хімічних та фізичних джерел небезпеки на всьому ланцюжку виготовлення кожного харчового продукту, починаючи від виробництва, придбання і зберігання сировини до її перероблення, розподілення та споживання кінцевого продукту. На сьогодні, НАССР визнана в усьому світі як найефективніша методика забезпечення безпеки харчових продуктів, що дозволяє сконцентрувати ресурси і зусилля організації в критичних точках виробництва, і при цьому, відповідно, різко знижує ризик випуску і продажу небезпечного продукту»,- наголосила Олександра Федак.

Далі виступив Ростислав Волошин – перший заступник начальника Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області, який у своїй доповіді проаналізував виконання вимог харчового законодавства з впровадження процедур заснованих на принципах НАССР. «Виробники повинні розрізняти поняття якість та безпечність. І саме безпечність є основою системи НАССР»,- наголосив він.

Надала присутнім детальний аналіз законодавчої та нормативно-правової бази у сфері харчової промисловості Галина Сімчук - заступник начальника відділу стандартизації, інформації та комп’ютерного забезпечення. Вона конкретніше зупинилася на вимогах до технічних умов, а також закцентувала увагу учасників семінару на необхідності їх застосування на сучасному виробництві.

Останнім доповідав Віктор Рудницький - заступник директора ТОВ «Системи менеджменту», кандидат технічниз наук, який поділився досвідом щодо впровадження і модернізації систем управління харчовою безпечністю на підприємствах України.

Загалом учасники семінару скористались нагодою живого діалогу з присутніми фахівцями та отримали кваліфіковані відповіді на свої питання. Всі учасники заходу отримали сертифікати.

 
Останні новини
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Перекладач
Пошук
Хто на сайті
На даний момент 23 гостей на сайті
Статистика
Користувачі : 148
Зміст : 1305
Посилання : 23
Переглянути хіти змісту : 1701186
Міністерство економічного розвитку і торгівлі України Департамент тхнічного регулювання